مشاوره کنترل خشم و عصبانیت در مرکز مشاوره مهمید

خشم و عصبانیت احساساتی کاملا طبیعی هستند که نحوه بروز آن‌ها افراد را به لحاظ رفتاری از یکدیگر متمایز می‌کند. نحوه بروز خشم معمولا سلامت روانی انسان‌ها را نشان می‌دهد. ممکن است برخی از افراد خشم خود را به نحوی بروز دهند که به خود و یا اطرافیان آسیب وارد کنند (این افراد نیاز به درمان دارند)؛ به همین جهت جلسات مشاوره کنترل خشم و عصبانیت برای این افراد ضرورت پیدا می‌کند. در ادامه درباره نحوه انجام جلسات مشاوره کنترل خشم، تعداد جلسات و هزینه‌های آن صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

مشاوره کنترل خشم و عصبانیت چیست؟

کنترل خشم و عصبانیت

همه افراد در معرض فشار های روانی قرار می‌گیرند که بروز خشم و عصبانیت راهی برای نشان دادن فشار عصبی وارد شده به افراد است. در جلسات مشاوره کنترل خشم و عصبانیت به افراد آموزش داده می‌شود که چگونه خشم خود را تا حد قابل قبولی کنترل کنند.

این افراد آموزش می‌بینند که چگونه کنترل خشم خود را مدیریت کنند. به طور کلی زمانی که افراد در برابر موضوعی احساس ناتوانی کنند و یا به شدت از موضوعی نگران شوند بسیار خشمگین خواهند شد. لذا برای ارتقای سلامت روانی جامعه، ارائه آموزش‌های مشاوره کنترل خشم ضرورت پیدا می‌کند.

پیامد های عدم کنترل خشم چیست؟

عدم کنترل خشم و عصبانیت موجب تیرگی روابط افراد در جامعه و به ویژه در میان خانواده می‌شود. دلیل اصلی برای برگزاری جلسات مشاوره کنترل خشم و یا عصبانیت همین موضوع می‌باشد. افراد خشمگین همیشه از سوی جامعه ترد می‌شوند. زیرا نشان دادن خشم موجب وقیح شدن افراد در مقابل دید افراد جامعه می‌شود.

افراد خود را در برابر انسان‌های خشمگین ایمن نمی‌دانند. در نتیجه از آن‌ها فاصله می‌گیرند. ممکن است افرادی که خشم خود را به شدت بروز می‌دهند به دیگران و حتی خودشان آسیب وارد کنند. همچنین به دیگران توهین می‌کنند و وقاحت را به اوج می‌رسانند. در نتیجه جامعه چاره‌ای جز ترد این افراد را ندارد.

علاوه بر این، خشم و عصبانیت بر سلامتی انسان، تاثیر منفی دارد و باعث ایجاد آسیب به مغز، خصوصا قسمت جلویی مغز و همچنین قسمت هیپوکامپ می‌شود.

 مشاوره عصبانیت چه تأثیری در  کنترل خشم دارد؟

قطعا همه افراد در زندگی خود عصبانی می‌شوند و خشم خود را از چیزی یا موضوعی نشان می‌دهند. اما نحوه بروز این عصبانیت و همچنین تعداد دفعات بروز و نشان دادن خشم و عصبانیت موضوعی است که  مشاوره کنترل عصبانیت را ضروری می‌کند.

افرادی که برای هر اتفاق کوچک و پیش پا افتاده‌ای خشم خود را نشان می‌دهند و در طول روز بارها خشمگین می‌شوند، مسلما باید در مورد سلامت روان آن‌ها شک کرد. ریشه تمامی عصبانیت‌ها و پرخاشگری‌ها نگرانی، ترس، اضطراب و ناتوانی در برخورد با موقعیت‌ها است. در نتیجه انسان‌هایی که دچار خشم مداوم هستند، افرادی همیشه نگران و ناتوان هستند.به خاطر داشته باشید که خشم و عصبانیت محدود به سن خاصی نیست و همه سنین به خصوص کودکان و نوجوانان را در بر می‌گیرد.

نشان دادن خشم با پرخاشگری همراه است که برای کنترل خشم و درمان خشم و عصبانیت  نیاز به یادگیری راهکارهای عملی می‌باشد. در ادامه به راهکار‌هایی که در جلسات مشاوره به افراد آموزش داده می‌شود خواهیم پرداخت.

 در جلسه مشاوره کنترل خشم و عصبانیت چه راهکارهایی ارائه می‌شود؟

برخی از افراد خشم و عصبانیت زیاد خود را نشان می دهند و نارضایتی خود را از موقعیت‌ها به صورت پرخاشگری نشان می‌دهند. زیرا این افراد در تحلیل موقعیت‌ها و حل مسائل عاجزند. در جلسات مشاوره کنترل خشم به این افراد آموزش می‌دهند چگونه با موقعیت‌های حساس برخورد کنند.

مشاوره کنترل خشم

ترک کردن محیط و موقعیت برای تنها شدن

راهکار بسیار مهم و تاثیر گذار که در مشاوره کنترل خشم و عصبانیت به افراد یادآوری می‌شود ترک محیطی است که فرد در آن خشمگین شده است. بهتر است که زمانی که فرد احساس خشم دارد هیچ کاری نکند و محیط را ترک کند و تنهایی را تا زمان آرام شدن انتخاب کند.

صحبت کردن ممنوع

زمانی که فرد دچار خشم و عصبانیت شدید شده است باید خود را از صحبت کردن در مورد موضوع مورد خشم منع کند. زیرا افراد خشمگین نمی‌توانند منطقی و آرام صحبت کنند بلکه احساسات خود را با پرخاشگری و فریاد زدن نشان می‌دهند.

انجام تکنیک‌های تنفسی

انجام تکنیک‌های تنفسی در مشاوره عصبانیت  به افراد آموزش داده می‌شود. کشیدن نفس‌های عمیق و یا قدم زدن در زمان خشم و عصبانیت و یا نوشیدن یک لیوان آب همگی تاثیر زیادی بر آرام کردن فرد دارد.

انجام کار هایی که به شما کمک می کند تا آرام شوید

همیشه برخی از کارها باعث آرام‌تر شدن افراد می‌شود. گوش دادن به موسیقی، قدم زدن، نقاشی کشیدن، آشپزی، تمیزکاری، آرایش کردن، خرید و … کار‌هایی هستند که در لحظه موجب کنترل خشم در افراد می‌شوند. رفتن به کنار آب مثل دریا، دریاچه یا رودخانه حتی دوش گرفتن باعث خروج احساسات منفی در بدن انسان ها می‌شود.

پس زمانی که فرد احساس خشم دارد بایستی عملی را جایگزین بروز خشم و پرخاشگری نماید که با آن خشم خود را کنترل کند.

در جلسات مشاوره کنترل خشم و عصبانیت، عمیق‌تر راجب به این موضوعات صحبت می‌شود که با در نظر گرفتن شرایط مراجعه کننده، راه‌کار‌هایی برای کنترل مشاوره خشم و عصبانیت ارائه می‌شود.

فکر کردن در مورد دلیل خشم و عصبانیت

موضوعی که باعث خشم در افراد شده است، بایستی در مورد آن فکر شود و ذهن خود را برای بررسی آن باز کرد. مشاوره کنترل خشم به افراد یاد می‌دهد که در مورد مسائل مورد خشم خود فکر کنند، دلیل خود را بیان کنند و یا آن را بنویسند و سپس در مورد دلیل خود فکر کنند.

دیدن نیمه پر لیوان همیشه به افراد کمک می‌کند تا امیدوارتر و همچنین آرام‌تر باشند. نباید به احساسات منفی خود پر و بال بدهند و لازم است در مقابل پرخاشگری، کنترل خشم خود را مدیریت کنند. زمانی افراد در کنترل خشم خود موفق می‌شوند که به درک درستی از موضوع و موقعیت ها دست پیدا کنند.

نتیجه گرفتن از مشاوره کنترل خشم بر پرخاشگری و عصبانیت

شناخت نوع و ریشه خشم در حیطه کاری و سوادی مشاوران است که در جلسه مشاوره کنترل خشم و عصبانیت به آن می‌پردازند. دریافت مشاوره برای کنترل خشم و یادگیری راهکارهای مقابله با آن و همچنین بهبود رابطه خانوادگی و اجتماعی و عاطفی ضرورت دارد.

مشاوران می‌توانند در جلسات مشاوره کنترل خشم، با علم و مهارت خود به افراد در کنترل خشم خود کمک کنند. بحث کردن در مورد این مسئله سبب می‌شود تا راحت‌تر به علل عصبانیت و پرخاشگری پرداخته شود. یادگیری هر یک از راهکار‌های فوق در کنترل خشم بسیار موثر است.

تمرین هر یک از این راهکارها با مشاور حرفه‌ای قطعا در بردارنده نتیجه‌ای مطلوب خواهد بود.

کنترل خشم و عصبانیت

جمع بندی

مشاوره کنترل خشم یکی از حیطه‌های مشاور روانشناسی است که رفتار افراد خشمگین و پرخاشگر را مورد بررسی قرار می‌دهد تا راهکار‌هایی موثر برای کنترل خشم آن‌ها شناسایی نمایند. پرخاشگری و عصبانیت باعث ایجاد ناهنجاری و وقاحت و پرخاشگری در افراد خواهد شد که از سوی جامعه این افراد قطعا ترد خواند شد. برای جلوگیری از این واقعه، روانشناسی به کمک این افراد آمده است.

مشاوره کنترل خشم و عصبانیت به افراد کمک می‌کند تا سلامت روان و همچنین روابط خود را نیز در محیط خانواده و اجتماع و روابط عاطفی خود بهبود ببخشد.

0/5 (0 نظر)
خانم دکتر معصومه قنبری

خانم دکتر معصومه قنبری

دارای پروانه سازمان نظام به شماره: 3672 و سازمان بهزیستی و تجربه 20ساله در زمینه مشاوره
مدرس کارگاه های مهارت زندگی وخانواده. رویکرد درمانی روایت درمانی وطرحواره درمانی است.آشنایی با اصول حل تعارض بامتدهای روز دنیا، مترجم ونویسنده کتاب