مشاوره پیش از ازدواج
- مشاوره پیش از ازدواج و انتخاب همسر
- خودشناسی با هدف ازدواج موفق و انتخاب بهتر
- آمادگی و مهارت های قبل از ازدواج
- مسائل دوران عقد و نامزدی
- اجرا و تفسیر آزمون های تخصصی مشاوره پیش از ازدواج
برای کی ها هست و خوبه؟!
اول از همه، افرادی که از تصمیم شان برای ازدواج و انتخابی که کردند، مطمئن هستند و خیالشون راحته و نیازی به مشاوره نمی بینند. چرا؟! اینجا رو ببینید و بخونید.
دوم، افرادی که بررسی های خودشان را کردند و به این نتیجه رسیدن، مناسب همدیگر هستند. اما برای اطمینان حاصل بیشتر و شناخت بهتر و بیشتر ازهمه دیگر، صحبت با یک مشاور ازدواج را لازم می دانند.
سوم، افرادی که در حین بررسی ها و فرآیند آشنایی و شناخت شان از همدیگر با مسایلی مواجه شدند و یا آگاهی پیدا کردن که انها را دچار شک و تردید کرده و نیاز دیدن، این مسایل و تردیدها را با یک متخصص مشاوره ازدواج در میان بگذارند تا بتوانند با آگاهی و شناخت بیشتر و بهتر برای رد و قبول خواستگارشان و یا فردی که برای ازدواج درنظر گرفته اند، تصمیم بگیرند.
چهارم افرادی که در مرحله عقد و نامزدی هستند و دراین مرحله با مسایلی مواجه شدند و یا آگاهی پیدا کردن که انها را دچار شک و تردید کرده و نیاز دیدن، این مسایل و تردیدها را با یک متخصص مشاوره ازدواج در میان بگذارند.
پنجم افرادی که با مخالفت خانواده های خود برای ازدواج با فرد مورد نظرشان مواجه هستند و یا بالعکس با فشار و اصرار خانواده هایشان برای ازدواج با فردی ربرو هستند که مطابق میل و خواسته ها آنها نیست.
ششم افرادی که در مواجه با انتخاب همسر و یا خواستگار سردرگم و یا بسیار مضطرب و نگران هستند و نمی دانند در این مرحله از زندگی شان چه کار کنند و چه ملاک ها و معیارهایی برای بررسی و انتخاب همسر و تصمیم به ازدواج در نظر بگیرند. در جلسه خواستگاری چگونه باشند و خود و خانواده خود را معرفی کنند و ازهمه مهمترعلت این همه سردرگمی و اضطراب بسیار زیاد خود را نمی دانند.
هفتم افرادی که درحال حاضر خواستگار یا فردی را برای ازدواج مدنظر ندارند اما علاقه مند به ازدواج کردن و امادگی برای ازدواج و خودشناسی و شناخت از خود برای ورود به این مرحله جدید از زندگی شان هستند و یا با این مساله مواجه هستند که چرا خواستگاری ندارند و یا همچنان نتواستند فردی را که مناسب ازدواج با انها باشد، پیدا کنند و یا در ارتباط با جنس مخالف مشکل دارند.
مشاوره پیش از ازدواج فقط انجام چندتا تست هست؟
خیلی کوتاه و مختصر، خیر. تست ها یکی از ابزارهای شناخت در دوره پیش از ازدواج است. زمانی که مصاحبه با افراد انجام می شود، برای تکمیل آن از تست های استاندارد مانند: تست شخصیت، ازمون نیازها و… بر اساس نیاز مراجع استفاده خواهد شد. لازم به ذکر است که تستها به تنهایی و بدون بررسی و مصاحبه انجام شده توسط مشاور، تعیین نمیکند که آیا شما برای هم مناسب هستید یا نه. بلکه اطلاعات حاصل از تستها حتما باید با اطلاعاتی که مشاور از شما در طول جلسات و از طریق مصاحبه به دست آورده ترکیب و تفسیر شود. در این صورت تستها اطلاعات دقیقی به شما میدهند، شناخت شما را نسبت به خودتان و طرف مقابلتان افزایش میدهد و در نهایت به تصمیمگیریتان کمک میکند.
مشاوره پیش از ازدواج چند جلسه هست و چه موضوعاتی در آن بررسی میشه؟
مشاوره پیش از ازدواج در حالت کلی شامل ۵ یا ۶ جلسه مشاوره است و مدت زمان هر جلسه بسته به نوع جلسه بین ۴۵ تا ۹۰ دقیقه میباشد. ۱ یا ۲ جلسه اول به بررسی رابطه، مصاحبههای اولیه و تکالیف لازم برای شناخت بهتر اختصاص دارد. شما در این جلسات با معیارهای خودتان و طرف مقابل برای انتخاب همسر آشنا شده و متوجه میشوید چقدر با معیارهای همدیگر مطابقت دارید. ضمن اینکه آمادگی و پختگی هرکدامتان برای ازدواج بررسی میشود. سپس هر کدام از شما یک جلسه فردی دارید که در این جلسه هم توسط روانشناس ارزیابی میشوید و هم میتوانید برخی دغدغهها و نگرانیهایتان را بیان و مطرح کنید. در این بین در صورت نیاز تستهای لازم هم از شما گرفته می شود. در نهایت ۲ جلسه پایانی برای جمعبندی اطلاعات کسب شده، تفسیر تستها، کمک به تصمیمگیری و مهارتآموزی اختصاص دارد. هرچند ممکن است برخی افراد بر اساس شرایطشان نیاز به دریافت جلسات بیشتر یا رفتن به سمت درمانهای فردی یا خانواده درمانی و زوج درمانی داشته باشند.
مشاور خانواده من کی هست و مدرک تحصیلیش چیه؟
مشاوران مرکز مشاوره مهمید متخصص و دوره دیده در زمینه مشاوره پیش از ازدواج هستند و فارغ التحصیل رشته روانشناسی و یا مشاوره خانواده در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری و مورد تایید سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران و سازمان بهزیستی کشور میباشند.
چطور میتونم برای مشاوره وقت بگیرم؟
از طریق روشهای زیر به راحتی میتوانید وقت مشاوره خود را رزرو کنید:
به صورت غیرحضوری و تلفنی هم مشاوره می دید؟
بله. اگرچه مشاوره پیش از ازدواج بهتر است بصورت حضوری انجام شود با این حال در صورتی که امکان دریافت جلسات حضوری نداشته باشید، می تونید از طریق روشهای ذکر شده در بالا وقت مشاوره تان را به صورت غیرحضوری تعیین کنید. و مشاوره خود را به صورت تلفنی یا تصویری انلاین (واتس اپ و اسکایپ) دریافت کنید.
تنهایی هم میشه برای مشاوره اومد؟
بله. علاوه براین همانطوری که گقتیم بخشی از مخاطبان مشاوره ازدواج افرادی هستند که در مرحله بررسی بیشتر و یا افراد مجردی هستند که به دنبال امادگی برای ازدواج و حل مسایلشان در این زمینه هستند.
هر سوالی دیگه ای هم در مورد مشاوره ازدواج داشتید، اینجا می تونید بپرسید
و اینجا هم کلی مطلب داریم در مورد ازدواج و رابطه عاطفی و انتخاب همسر