مشاوره روانشناسی نوجوان مخصوصا مشاوره بلوغ توسط روانشناس نوجوانان

فهرست مطالب

مشاوره روانشناسی نوجوان اگر توسط روانشناس نوجوانان انجام شود، می‌تواند مشکلات و اختلالات را حل کند و نوجوانان را آماده پیشرفتی بزرگ در آینده کند. خیلی مهم است که یک نوجوان چگونه می‌اندیشد، به چه چیزهایی می اندیشد و نسبت به خود، خانواده و اجتماعی که در آن زندگی می‌کند چه احساسی دارد. جواب همه این پرسش‌ها و بسیاری سوالات دیگر را با انجام جلسات مشاوره نوجوان طی مدت زمانی معین (با هزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه) می‌توان متوجه شد. از این رو در این مطلب به طور مفصل به بیان نکات و موارد مهم در زمینه مشاوره این رده سنی خواهیم پرداخت.

مشاور یا روانشناس نوجوانان کیست؟

مشاوره روانشناسی نوجوانان

کسی که در زمینه مشاوره روانشناسی نوجوان فعالیت می‌کند شخصی است که به شکل علمی و  تخصصی در زمینه مشکلات و رفتارهای نوجوانان تحصیل کرده است. همچنین سال‌ها در این حوزه به تحقیق و بررسی پرداخته است و تجربه‌های مختلفی در حوزه مشاوره نوجوانان داشته است. این گونه افراد با ارزیابی نوجوانان، آن‌ها را در مقابله با مشکلات و موانع زندگی‌شان یاری می‌کنند.

اهمیت انجام مشاوره نوجوان چیست؟ 

امروزه انجام مشاوره نوجوان بیشتر از هر زمان دیگری اهمیت دارد. زیرا به واسطه شرایط اجتماعی و تغییر سبک زندگی افراد جامعه، خطرات بسیار و البته خطرناکی در کمین این گروه سنی قرار دارند.‌ همچنین نوجوانان به عنوان افرادی که به تازگی دوران کودکی را پشت سر نهاده و در آستانه جوانی قرار گرفته‌اند، بعضاً توانایی رویارویی با این خطرات را ندارد. اهمیت انجام چنین مشاوره‌ای زمانی محرز می‌شود که نوجوان، درگیر برخی مسائل مخرب همچون مشکلات بلوغ، استرس، ترس، مسائل جنسی و …می‌شود. به زبان ساده‌تر، مشکلات و معضلات بسیاری او را در بر گرفته و روح و روانش را خدشه دار کرده باشند.

 در چنین حالتی والدین اذعان می‌کنند اگر فرزند خود را تحت درمان مشاوره‌ای قرار داده بودند قطعا حال و روز بهتری داشت.

اهمیت استفاده از مشاوره روانشناسی نوجوان زمانی بیشتر نمایان می‌شود که نوجوان درگیر رفتارهای نادرست توام با اضطراب و عدم رشد عاطفی شود. لازم به ذکر است که تربیت نوجوان برای والدین امری فردی و مختص به خود آن‌ها نیست. زیرا در صورت عدم تربیت درست این افراد، در آینده مشکلات جدی بسیاری در جامعه توسط آنان به وجود می‌آیند که گریبان همه افراد را خواهند گرفت.

مشاوره نوجوان در چه زمینه هایی می تواند کمک کننده باشد؟

مشاوره نوجوان می‌تواند در حل مسائل مختلفی کمک کند. از جمله این مسائل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. اعتیاد نوجوانان به مواد مخدر

    اعتیاد به مواد مخدر یکی از مشکلاتی است که ممکن است در سنین نوجوانی برای یک فرد رخ دهد. اعتیاد می‌تواند تأثیر مخربی بر فرد و زندگی او داشته باشد و آینده او را تحت تأثیر قرار دهد. دانستن راه‎‌های درمان این مشکل و مشاوره اعتیاد در نوجوانان می‌تواند در کاهش و رفع آن کمک‌ کننده باشد. برای آشنایی با نحوه کارکرد این مشاوره می‌توانید به صفحه اعتیاد به مواد مخدر در نوجوانان در سایت مهمید مراجعه کنید.

  2. اعتیاد به بازی

    نوجوانان زیادی به بازی اعتیاد دارند؛ به این صورت که وقت زیادی از روز را به بازی کردن اختصاص می‌دهند و انگیزه‌ای برای ورزش و تفریحات سالم ندارند. این مسئله می‌تواند منجر به ایجاد مشکلات روحی و جسمی برای آن‌ها شود. به منظور آشنا شدن با مشاوره و راه‌های درمان اعتیاد به بازی در نوجوانان می‌توانید مطلب اعتیاد به بازی در نوجوانان را مشاهده کنید.

  3. مشکلات رفتاری نوجوانان

    بسیاری از نوجوانان در این سنین دچار مشکلات رفتاری می‌شوند؛ برای مثال رفتار‌های خشونت‌آمیز و بد‌رفتاری یکی از این مشکلات است. این رفتار‌ها می‌تواند به عادت تبدیل شود و در آینده از نوجوان فرد بدی بسازد. توصیه مشاوران مهمید این است که چنین نوجوانانی حتماً در جلسات مشاوره شرکت کنند. برای داشتن آگاهی بیشتر در این زمینه می‌توانید به صفحه مشکلات رفتاری نوجوانان مراجعه کنید.

  4. سوگ و از دست دادن عزیزان

    مرگ عزیزان مشکلی است که می‌تواند برای هر فردی در هر سنی رخ دهد. نوجوانان هم ممکن است مانند سایر افراد با چنین مشکلی روبرو شوند و با توجه به بلوغ و شرایط حساسی که آن‌ها در آن قرار دارند، مشاوره سوگ می‌تواند آن‌ها را از پیامد‌های منفی این اتفاق دور نگه دارد. مهمید مطلب بسیار مفیدی در مورد مشاوره سوگ دارد که می‌توانید در مواجه با این مسئله از آن استفاده کنید.

  5. طلاق والدین

    جداشدن والدین برای فرزندان سخت و آزاردهنده است. نوجوانانی که والدینشان در معرض طلاق هستند معمولاً رنج زیادی می‌برند؛ بنابراین توصیه این است که حتماً به مشاور مراجعه کنند تا آسیب کمتری ببینند. مرکز مشاوره مهمید می‌تواند در این زمینه به افراد کمک کند و در سایت مهمید هم مطلب خوبی در مورد مشاوره نحوه برخورد و کمک به بچه ها (کودکان) و نوجوانان طلاق وجود دارد که می‌توانید به آن مراجعه کنید.

  6. گوشه گیری

    نوجوانان چون در معرض بلوغ هستند ممکن است با مشکلاتی نظیر عدم اعتماد به نفس، گوشه‌گیری و انزوا روبرو شوند. این موضوع می‌تواند آن‌ها را از اجتماع دور نگه دارد و منجر به یاد نگرفتن روابط اجتماعی، عدم توانایی در ارائه یک موضوع و… شود. برای جلوگیری از چنین اتفاقی می‌توانید به صفحه مشاوره گوشه‌گیری در سایت مهمید مراجعه کنید و راه‌های درمان و مشاوره گوشه‌گیری نوجوانان را نگاه کنید.

  7. اضطراب امتحان

    استرس و اضطراب امتحان برای نوجوانان ممکن است از دلایلی مانند ضعف در اعتماد به نفس، نگرانی از ارزیابی دیگران و… ناشی شود. این مشکل می‌تواند در نوجوان ماندگار شود و در آینده او را آزار دهد؛ بنابراین توصیه می‌شود که نوجوان حتماً به مشاور مراجعه کند. در صفحه مشاوره رفع و کاهش اضطراب امتحان در نوجوانان اطلاعات بیشتری در این باره موجود است که می‌توانید به آن مراجعه کنید.

  8. ارتباط با والدین

    بسیاری از نوجوانان در برقراری ارتباط با والدین خود دچار مشکل هستند. داشتن ارتباط خوب با والدین می‌تواند باعث شود تا نوجوان مورد حمایت پدر و مادر قرار بگیرد و از تجربیات آن‌ها استفاده کند. مهمید مطلب بسیار مفیدی در رابطه با مشاوره نحوه ارتباط و حل مشکلات والدین با نوجوانان دارد که مراجعه به آن می‌تواند آگاهی بیشتری در این زمینه به شما بدهد.

  9. بلوغ نوجوانان

    بلوغ یکی از مهم‌ترین مسائلی است که نوجوانان با آن مواجه هستند؛ در این سنین افراد از نظر عاطفی و جسمی دچار تغییرات می‌شوند. در چنین شرایطی توصیه این است که حتماً مراجعه به مشاور صورت بگیرد تا به نوجوانان و والدین آن‌ها آسیبی وارد نشود. مرکز مشاوره مهمید مطلب کاملی در مورد بلوغ و نشانه های بلوغ در نوجوانان دارد که برای آگاهی بیشتر در این مورد می‌توانید به آن مراجعه کنید.

  10. استفاده زیاد نوجوانان از شبکه های اجتماعی

    استفاده زیاد نوجوانان از شبکه های اجتماعی می‌تواند تایم بسیار زیادی را از آن‌ها در طول روز بگیرد و باعث شود که نتوانند از زمان خود به درستی بهره بگیرند. در چنین شرایطی توصیه این است که حتماً مراجعه به مشاور صورت بگیرد. مقاله استفاده زیاد نوجوانان از شبکه های اجتماعی به طور کامل به معایب، علائم و راهکار‌های کاهش این موضوع پرداخته است.

  11. افسردگی نوجوانان

    با توجه به اینکه نوجوانان در سنین حساسی هستند ممکن است بعضاً دچار افسردگی شوند. در چنین شرایطی والدین حتماً باید به فرزند نوجوان خود توجه ویژه‌ای داشته باشند و در صورت نیاز او را نزد مشاور ببرند. در مطلب افسردگی در نوجوانان به طور کامل به این موضوع، نشانه‌ها و راه‌های درمان آن پرداخته شده است که می‌توانید به آن مراجعه کنید.

  12. خودارضایی نوجوانان

    نوجوانان از لحاظ سنی در مقطعی قرار دارند که با مسائل بلوغ عاطفی و جنسی روبرو می‌شوند و به این دلیل ممکن است دست به کارهایی مانند خودارضایی بزنند. از این رو خیلی مهم است که والدین با نشانه‌ها و علائم خودارضایی آشنا باشند تا در صورت مشاهده آن، اقدامات لازم را برای بهبود فرزند خود انجام دهند. در مقاله خودارضایی در نوجوانان به طور کامل به این مقوله پرداخته شده است.

  13. اختلال هویت

    بسیاری از نوجوانان با پرسش من کیستم و برای چه چیزی به این دنیا آمده‌ام روبرو می‌شوند. در این شرایط لازم است تا آن‌ها خود و هویتشان را بشناسند و در مسیر درست قدم بردارند. برای آگاهی بیشتر در این زمینه می‌توانید به صفحه بحران شکل گیری هویت در نوجوانان در سایت مهمید مراجعه کنید.

  14. مشکلات تحصیلی نوجوانان

    نوجوانان به دلیل اینکه در سن بلوغ هستند، ممکن است درگیر مسائل عاطفی و جنسی مختلفی بشوند؛ به همین دلیل هم نیاز است که در چنین شرایطی به مشاور مراجعه شود. در صفحه مشکلات تحصیلی نوجوانان این موضوع به طور کامل بررسی شده است.

  15. مشکلات عاطفی در نوجوانان

    نوجوانان به دلیل قرار داشتن در سنین بلوغ عاطفی ممکن است با مشکلات عاطفی روبرو شوند؛ به همین دلیل هم حتماً نیاز است که والدین نسبت به فرزند خود در این سنین حساسیت بیشتری به خرج بدهند. در مقاله مشکلات عاطفی در نوجوانان این موضوع و راه‌های برطرف کردن آن به طور کامل بررسی شده است.

  16. وسواس فکری در نوجوانان

    نوجوانان ممکن است درگیر وسواس فکری شوند. این مشکل می‌تواند از این سنین شروع شود و در صورتی که راه حلی برای آن پیدا نشود ادامه دار هم باشد؛ به همین دلیل حتماً باید برای درمان آن اقدام شود. در صفحه اختلال وسواس فکری در نوجوانان، این موضوع و راه‌های درمان آن به طور کامل بررسی شده است.

  17. بی خوابی در نوجوانان

    تعداد زیادی از نوجوانان به دلیل پدید آمدن مشکلات هورمونی در بدنشان با مشکل بی خوابی و اختلال خواب مواجه می‌شوند. این موضوع را می‌توان با انجام چند کار و تغییر در برنامه روزانه حل کرد. در مطلب بی خوابی در نوجوانان این موضوع به طور کامل بررسی شده است.

  18. عصبانیت و پرخاشگری در نوجوانان

    افراد نوجوان به دلیل تغییرات هورمونی که در بدنشان اتفاق می‌افتد یا به دلایل دیگر، ممکن است عصبانی و پرخاشگر شوند. اگر چنین چیزی را مشاهده کردید بهتر است که حتماً به یک مشاور مراجعه کنید. در مقاله نحوه برخورد و رفتار با نوجوانان پرخاشگر، به طور کامل این موضوع و راه‌های درمان آن بررسی شده است.

  19. حس استقلال طلبی در نوجوانان

    نوجوانان دوتس دارند که استقلال داشته باشند؛ این استقلال، مالی، زمانی و… است و لازم است که حتما توسط والدین درک شود و والدین به این نیاز نوجوان خود، پاسخ درست بدهند. در مقاله حس استقلال طلبی در نوجوانان این موضوع به طور کامل بررسی شده است.

  20. دوستان نامناسب نوجوانان

    در سنین نوجوانی بسیاری از افراد گرفتار دوستان ناباب و نامناسب می‌شوند. این موضوع بسیار حائز اهمیت است و والدین باید برای آن راه چاره‌ای پیدا کنند؛ چون می‌تواند آینده فرزندشان را تحت تأثیر قرار دهد. در صفحه دوستان نامناسب نوجوانان این موضوع و راه‌های مواجهه با آن به طور کامل بیان شده است.

  21. نوجوانان خجالتی و با اعتماد به نفس پایین

    نوجوانان به دلیل قرار داشتن در وضعیت بلوغ و به وجود آمدن تغییرات در ظاهرشان، ممکن است دچار مشکل کم رویی و اعتماد به نفس پایین شوند. بهتر است که نوجوانان در این سنین تغییرات به وجود آمده را بپذیرند و اگر هم در پذیرفتن آن دچار مشکل هستند به مشاور مراجعه کنند. در مطلب خجالتی بودن و مشکل عدم اعتماد به نفس در نوجوانان این موضوع به طور کامل بررسی شده است.

  22. اضطراب و استرس در نوجوانان

    نوجوانان زیادی دچار اضطراب و استرس هستند و این موضوع باعث ایجاد وقفه در فعالیت‌هایشان می‌شود. استرس و اضطراب به میزان کم مفید است، اما اگر میزان آن‌ زیاد شود و برای مدت طولانی باقی بماند اثرات منفی زیادی را برای فرد به دنبال دارد. در مقاله اضطراب و استرس در نوجوانان این موضوع به طور کامل بررسی شده است.

  23. تنبلی و اهمال کاری در نوجوانان

    در دنیای امروز از آن جایی که اکثر افراد و به خصوص نسل جدید و نوجوانان، بیشتر فعالیت های خود را به وسیله ابزار الکترونیک و دیجیتال انجام می‌دهند، تنبلی و اهمال کاری بیشتری در آن‌ها دیده می‌شود. مطلب تنبلی و اهمال کاری در نوجوانان به طور کامل به دلایل و راه های غلبه بر اهمال کاری در نوجوانان پرداخته است.

  24. کشیدن سیگار و نوشیدن الکل در نوجوانان

    نوجوانان به دلیل جلب توجه و بزرگ جلوه دادن خود نزد دیگران ممکن است به نوشیدن الکل و کشیدن سیگار روی بیاورند. والدین باید حتماً حواسشان به فرزند نوجوانشان باشد و در صورت مشاهده چنین مسائلی برای حل این موضوع اقدام کنند. در مقاله کشیدن سیگار و نوشیدن الکل در نوجوانان ریشه‌ها و راه‌های درمان این موضوع به طور کامل بررسی شده است.

  25. لجبازی نوجوانان

    بسیاری از نوجوانان به دلیل شرایط محیطی و مقتضیات این سن، لجبازی می‌کنند. این موضوع می‌تواند برای والدین آزاردهنده باشد و باعث شود آن‌ها از فرزند خود ناامید شوند. مطلب لجبازی در نوجوانان علل و راه های برخورد با نوجوانان لجباز را به طور کامل بررسی کرده است که می‌توانید با مراجعه به آن از این مطالب بهره‌مند شوید.

مهم ترین و بهترین روش های انجام مشاوره نوجوان کدام است؟

مشاوره روانشناسی نوجوان

خانواده درمانی بهترین و ایده‌آل‌ترین روش برای انجام مشاوره نوجوان است. زیرا در این روش با استفاده از تکنیک‌های ارتباطی و آموزشی و با کمک سایر افراد خانواده می‌توان به نوجوان کمک کرد. بر اساس تحقیقات انجام شده خانواده درمانی تاثیر بهتر و ژرف‌تری بر ذهن نوجوان می‌گذارد. زیرا این روش درمانی به شکل تخصصی‌تری بر روی مشکلات نوجوانان تمرکز می‌کند.

تعداد جلسات مشاور روانشناسی نوجوان چند جلسه است؟

تعداد جلسات توسط مشاور نوجوان بسته به روحیات نوجوان متفاوت خواهد بود. بعصی از مشکلات نوجوانان به دلیل حاد بودن، نیاز به تعداد جلسات بیشتری دارند. از طرف دیگر دسته دیگر از مشکلات نوجوانان می‌تواند در مدت یک ماهه قابل حل باشد.

هزینه جلسات مشاوره روانشناسی نوجوان چقدر است؟

هزینه مشاوره روانشناسی نوجوان در تیم مهمید، از تعرفه‌ها پیروی می‌کند. اما بصورت کلی هزینه مشاوره بستگی به تجربه مشاور و مدت زمان جلسات دارد.

شرایط انجام مشاوره توسط روانشناس نوجوانان چیست؟

شرایط موجود برای انجام مشاوره نوجوان با توجه به ویژگی‌های شخصیتی این افراد متفاوت است.‌ مهم‌ترین شرط برای انجام چنین مشاوره‌ای طی کردن فرایندی پربار و پیچیده جهت روانکاوی نوجوان است. بنابراین باید توجه داشت این نوع مشاوره راهی سریع و آسان برای حل مشکلات نوجوان نیست. بلکه باید در این راه صبور بود تا  آرام آرام، مراحل مشاوره در جان نوجوان بنشیند.

مراحل انجام مشاوره برای نوجوان توسط مشاور یا روانشناس نوجوانان چیست؟

اولین مرحله برای انجام مشاوره روانشناسی نوجوان شنیدن سخنان او و گوش دادن به اظهاراتش است. بعد از این مرحله مشاور با طرح پرسش‌های مختلف احساسات و تفکرات و ذهنیات نوجوان را کندوکاو می‌کند. بعد از گذراندن مرحله پرسش و پاسخ، مشاور با توجه به جواب‌های داده شده از طرف نوجوان، روانشناس مهمید شروع به ریشه یابی مشکلات می‌کند و در ادامه بهترین راه حل را که برای آن درمانجو مفید است را انتخاب می‌کند.

گاهی در جلسات مشاوره نوجوان، از والدین نیز دعوت می‌شود تا در جلسه حضور یابند. به همین ترتیب جلسات مشاوره‌ای برای نوجوان برگزار می‌شود و تمامی مسائل قابل بحث به گفت و گو گذاشته شده و مورد بررسی قرار می‌گیرند. همچنین راهکارهای مرتبط با والدین در اختیار آنان قرار داده می‌شوند تا آنان نیز در رفع معضلات فرزندشان سهیم باشند.

نکات مهمی که در جلسات مشاوره نوجوان باید به والدین یادآوری شود چیست؟

اولین نکته مهم و حائز اهمیتی که در جلسات مشاوره نوجوان به والدین یاد آوری می‌شود، آگاهی از مراحل رشد نوجوان است (منبع). همچنین روانشناس باید ویژگی‌ها و مشخصه‌های رفتاری نوجوانان را به والدین یادآوری کند. علاوه بر آن  والدین را متوجه رفتار تقلید کاری و الگوبرداری نوجوان از رفتار پدر و مادر می کند. روش‌های بالابردن اعتماد به نفس در نوجوان، انتخاب سرگرمی و تفریح مناسب از دیگر مسائلی هستند که در این جلسات به والدین یادآوری می‌شوند.

آیا والدین هم باید در کنار فرزند نوجوان از مشاوره روانشناسی نوجوان مشورت بگیرند؟

اگر والدین برای چگونگی رفتار با نوجوان مشاوره بگیرند، نتیجه بهتری دریافت می‌کنند. به طور کلی، مشاوره نوجوان با شناسایی واکنش‌های ناشی از تنش در نوجوانان، خانواده را نسبت به زمان ایجاد این تنش‌ها آگاه می‌کند. بنابراین  والدین و سایر اعضای خانواده عوامل و زمان‌های روی دادن بحران و تنش را در نوجوان تشخیص می‌دهند. سپس با در پیش گرفتن راهکارهای مفید از وقوع آن‌ها جلوگیری می‌کنند. همچنین این مشاوره به خانواده کمک می‌کند تا فرزندشان را برای طی کردن مهم‌ترین و حساس‌ترین دوره زندگی خود آماده کنند.

مشاوره برای نوجوانان اغلب بر روی چه مسائلی تمرکز دارد؟

مشاوره نوجوان اغلب بر روی مسائلی تمرکز می‌کند که در دوره ‌های رشد نوجوان بیشتر از هر زمان دیگر نمایان می‌شوند. بسیاری از مشاوران و متخصصان این حوزه در جلسات مشاوره‌ای بر روی مسائلی مانند موضوعات عاطفی یا اجتماعی و استرس تأکید می‌کنند. آسیب‌های بیولوژیکی، تغییرات خلق و خو و نقص‌های شناختی از دیگر مسائلی هستند که در مشاوره‌های این چنینی در اولویت بررسی قرار می‌گیرند.

مشاوره چه دستاوردهایی را برای نوجوانان به دنبال دارد؟

مهم‌ترین دستاوردی که مشاوره روانشناسی نوجوان به دنبال دارد رفع نگرانی‌ها و دلهره‌هایی است که در بخش‌های مختلف شخصیت نوجوانان رخنه می‌کند. این نگرانی‌ها معمولا در رشد عاطفی، شناختی و اجتماعی آن‌ها تاثیر گذار بوده و آنان را دچار سردرگمی و استرس می‌کند. استفاده از این روش درمانی باعث می‌شود تا نوجوان در محیطی سالم و بدون تنش احساساتش را ابراز کند.‌ زمانی که  یک نوجوان از آشفتگی فکری و ذهنی، اجتماعی و عاطفی رنج می‌برد مقابله با این معضلات برایش بسیار سخت خواهد بود.

از این رو در چنین حالتی است که انجام مشاوره نوجوان می‌تواند برای او سودمند باشد. در این نوع مشاوره می‌توان موارد مهم و  تاثیر گذار بر سلامت نوجوان را شناسایی کرد. در نتیجه نوجوان قادر خواهد بود بهترین روش درمانی را در کمترین زمان ممکن دریافت کند. در حقیقت اغلب نوجوانان نمی‌توانند با پیچیدگی مسائل عاطفی و روانشناختی کنار بیایند از این رو استفاده از روانشناس می‌تواند بهترین آیتم برای آنان باشد.

بزرگترین بحران هایی که نوجوانان با آن روبرو هستند کدامند؟ 

نوجوانان با بحران های متعددی روبه رو هستند. بنابراین در مشاوره نوجوان به صورت اختصاصی به آن‌ها پرداخته می‌شود. مهم‌ترین این بحران‌ها عبارتند از:

۱. بحران هویت

بحران هویت هر چند سبب رویارویی نوجوان با حقیقت می‌شود اما بزرگ‌ترین نوع بحران است که افراد را به شدت درگیر خود می‌کند.

۲. بحران صمیمیت

این بحران نیز همانند تمامی بحران‌های دوره نوجوانی اگر مدیریت شود گذرا و بی خطر خواهد بود. این بحران اغلب در اواخر دوره نوجوانی بروز می‌کند. به زبانی ساده‌تر بحران صمیمیت تلاش نوجوان برای ایجاد تعادل در ارتباطات است.

۳. بحران ناسازگاری با افراد خانواده

آغاز دوره نوجوانی همیشه با ناسازگاری نوجوان با خانواده همراه است. این بحران چندان نگران کننده نیست به شرطی که خانواده نوجوان را تحت فشار قرار ندهند و دست از حمایت او بر ندارند. زیرا بروز این رفتار جزیی از فرایند شناخت هویتی در نوجوان است.

۴. رفتارهای همراه با خشونت

در دوران نوجوانی انجام رفتارهای خشونت آمیز یکی از بحران‌هایی است که افراد با آن روبرو هستند. این گونه رفتارها اغلب به دلیل فقر، اختلالات رشدی و دوستان ناباب رخ می‌دهند.

مشاوره نوجوان توسط مشاوران مرکز مشاوره مهمید

کلام پایانی

انجام مشاوره نوجوان امری مهم و حیاتی است. زیرا دوران نوجوانی همواره با فراز و نشیب‌های بسیاری برای افراد همراه است. از این رو نوجوانان به حمایت همه جانبه خانواده و جامعه نیاز دارند تا بتوانند این فراز و نشیب‌ها را با موفقیت سپری کنند. نباید فراموش کرد این حمایت‌ها تنها با کمک گرفتن از یک مشاوره تخصصی امکان پذیر خواهند بود.

برای رزرو وقت مشاوره نوجوان به صورت حضوری یا آنلاین می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید:

مطالب مرتبط

پرخاشگری نوجوانان از رفتارهای رایجی است که به دلیل شرایط سنی‌شان ممکن است اتفاق بیفند. برای تشخیص میزان پرخاشگری در نوجوانان می‌توانید از تست زیر استفاده کنید:

0/5 (0 نظر)
خانم دکتر معصومه قنبری

خانم دکتر معصومه قنبری

دارای پروانه سازمان نظام به شماره: 3672 و سازمان بهزیستی و تجربه 20ساله در زمینه مشاوره
مدرس کارگاه های مهارت زندگی وخانواده. رویکرد درمانی روایت درمانی وطرحواره درمانی است.آشنایی با اصول حل تعارض بامتدهای روز دنیا، مترجم ونویسنده کتاب